+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Dăm locuința în chirie - 8 pași esențiali!

Dăm locuința în chirie - 8 pași esențiali!

29-08-2018 Sfaturi utile

Proprietarii, care-și dau în chirie locuințele știu mai bine ca oricine cât de dificil poate fi să găzească chiriași de sinestătător.

E nevoie de plasat anunțul, de comunicat mult la telefon cu potențialii arendași, de arătat locuința și de realizat încă multe alte activități.

Proprietarii deseori se întreabă:
• Cum să găsim chiriași buni?
• Cum să nu facem greșeli în procesul de închiriere a apartamentului?
• Ce este important de luat în considerație?

Pentru o tranzacție de succes vă propunem să urmați pașii propuși de experții noștri imobiliari:

1. Facem o analiză a pieții.

Înainte să trecem la darea în chirie a unei locuințe, este imperios necesar să facem o analiză a pieții locuințelor de închiriat și să facem o analiză minimă a ofertelor concurenților.

Analizând site-urile cu anunțuri de închiriere a apartamentelor, atrageți atenția la prețuri, la fotografiile imobilelor, la textul anunțurilor, la mobilierul și electrocasnicele disponibile.

Prețul pentru chirie este influențat nu doar de calitatea reparației. Prețul este determinat de locație, de calitatea construcției și de starea imobilului, de accesul la transport public și de o serie de alți factori. Este important să comparați nivelul prețurilor apartamentelor aflate în zona, în care se află imobilul dvs. și disponibilitatea mobilierului și a electrocasnicelor. Deasemenea este important de la bun început de determinat la ce clasă se referă imobilul dvs. : este un apartament de clasă econom, business class sau lux.

Analiza acestor factori o să vă permită să stabiliți nu doar prețul pentru chirie, ci o să vă permită să vă faceți un portret mai exact al potențialilor arendași.

2. Pregătim apartamentul pentru închiriere.

Cum pregătim apartamentul pentru noii locatari?

Dacă vorbim despre un apartament de clasă econom, este important să nu facem o reparație prea scumpă, care încă mult timp nu o să poată fi răscumpărată.

Primul lucru care trebuie făcut este eliberearea locuinței de tot ce este în plus. După asta, verificați tehnica sanitară și rețelele electrice, astfel o să vă asigurați de posibilele probleme pe viitor. Nu ați schimbat tapetele de ceva timp? Linoleumul este foarte vechi? Iar pe tavan se văd pete? Atunci schimbați-le.

Este absolut necesar de curățat, de călcat și de făcut să strălucească totul!
Mobilați apartamentul cu strictul necesar și nu uitați de electrocasnice: frigider, mașină de spălat, televizor. Dar țineți minte, dacă planificați să dați în chirie un apartament de clasă econom și o să-l dotați cu electrocasnice scumpe, plata pentru chirie nu va crește semnificativ. Iar în cazul în care chiriașii o să vă deterioreze tehnica scumpă, o să suferiți daune substanțiale.

În orice caz, nu e nevoie să umpleți apartamentul cu de toate. Sunt dese cazurile când chiriașii își aduc cu ei tot ce e necesar și nu au nevoie de mobilă și electrocasnice.

Dacă în apartament au rămas careva lucruri personale, ar fi bine să le luați. Achitați toate datoriile existente pentru serviciile comunale, deconectați telefonul staționar sau eliminați posibilitatea efectuării apelurilor interurbane și internaționale.

Dacă este vorba de un apartament de o clasă superioară, este necesar ca acesta să fie adus în ordine deplină. În acest fel o să-i confirmați statutul și o să puteți găsi arendași potriviți.

3. Facem fotografii.

Alegerea unui apartament începe anume cu fotografiile, deaceea acest pas este unul foarte important. Ce fel de poze însoțesc textul anunțului determină în mare parte cât de repede veți putea găsi chiriași.

Este important să fie evidențiate corect avantajele apartamentului. Poate nu este obligatoriu ca pozele să fie făcute de un fotograf profesionist, care trebuiesc achitate separat. Dar și dvs. ați putea face niște poze foarte bune dacă o să vă dați silința.
Înainte să faceți poze, aruncați o privire peste apartament, adăugați detalii care o să o facă să pară confortabilă și atractivă. Faceți așa ca voi înșivă să vă doriți să arendați apartamentul dat! Fotografiile trebuiesc făcute pe timp de zi cu soare. Faceți multe poze, din diferite unghiuri. Nu uitați de camera de baie, veceu, bucătărie și antreu. Cu cât mai multe poze calitative și și frumoase o să adăgați, cu atât mai uțor chiriașii vor lua decizia finală de a alege anume apartamentul dvs!

4. Creăm textul anunțului.

Scopul nostru este să scriem un super anunț de închiriere a locuinței. Practic o capodoperă. În acest scop trebuie de indicat în anunț toate plusurile locuinței. Cât mai detaliat descrise. Scrieți obligatoriu dacă ați făcut reparație, dacă este balcon, baie și veceu combinate sau separate, suprafața bucătăriei. Alegeți pe site-ul de anunțuri 5 anunțuri care vă plac cel mai mult, luați din ele ceea ce vă place cel mai mult și corespunde ofertei dvs. și adăugați informația suplimentară privind apartamentul dvs.

Dacă nu planificați să oferiți în chirie apartamentul familiilor cu copii mici, cu animale de companie, persoanelor fumătoare – toate aceste detalii trebuiesc reflectate în anunț.

Anunțul trebuie să fie într-atât de captivant,încât potențialii arendași să vrea să sune imediat din teama de a pierde o super ofertă.

5. Plasăm anunțul pe site.

Vă sfătuim să plasați anunțul pe cele mai populare site-uri. Ele toate sunt extrem de cunoscute. Dacă aveți dubii, întrebați colegii sau prietenii pe ce site-uri caută de obicei locuințe. Nu este nevoie să postați anunțuri pe o mulțime de site-uri. De obicei este suficientă plasarea pe câteva resurse de top. Plasarea anunțurilor plătite crește viteze de închiriere de câteva ori.

6. Comunicăm la telefon.

Iată că vin primele apeluri. Discutați calm și cu încredere. Nu doar răspundeți la întrebări, dar și adresați întrebări și concretizați informații despre potențialii chiriași. Este posibil, ca deja la telefon să observați că ceva ce nu vă aranjează în potențialii arendași, atunci la ce bun să stabiliți o întâlnire ulterioară? Obligatoriu interesați-vă câte persoane urmează să locuiască în apartament. Nu vă sfiiți să dați cât mai multe întrebări.

Dacă pe dvs. și pe arendașii potențiali vă aranjează toate detaliile, stabiliți o prezentare.

7. Prezentăm apartamentul.

Este bine să veniți puțin înaintea potențialilor arendași. Aerisiți locuința, deschideți perdelele, aprindeți lumina, conectați o muzică plăcută – creați o atmosferă confortabilă.

Dacă arendașii v-au plăcut, străduiți-vă ca și ei să îndrăgească apartamentul. Nu mergeți după ei în tăcere, doar arătând apartamentul, discutați, arătați, povestiți istorioare scurte, aduceți argumente în favoarea locuinței. Faceți-vă plăcut.
Dacă chiriașii o să aibă încredere în dvs., șansele ca ei să arendeze anume locuința dvs. cresc considerabil.

Dacă persoanele au nevoie de timp pentru a se mai gândi, nu bolborosiți nemulțumiți sub nas, de multe ori cei ce pleacă se întorc ulterior.

8. Semnăm contractul.

Iată că ați găsit chiriașii perfecți! A rămas să semnați contractul. Pregătiți contractul anterior, în 2 exemplare. Forme de contract sunt o sumedenie. Pe care să o alegeți, decideți dvs. Nu uitați să indicați în contract punctele necesare, suma depozitului de asigurare, datele contoarelor și faceți o poză a documentelor arendașilor.

În concluzie.

Apartamentul este închiriat. Deschidem șampania. Iar dacă timpul sau alte griji nu Vă permit să vă ocupați de sinestătător de darea în chirie a apartamentului sau casei dvs., experții imobiliari AXA Imobil vă stau la dispoziție pentru a asigura tranzacții avantajoase, transparente și sigure.

Sună acum la numărul (+373) 78 88 90 90 pentru a discuta cu un expert imobiliar!

Vezi toate ofertele noastre pe https://www.axaimobil.md
Urmărește-ne pe https://www.facebook.com/axaimobil/
Alătură-te grupului nostru să prinzi toate ofertele noi https://www.facebook.com/groups/axaimobil/
Urmărește-ne și pe Instagram https://www.instagram.com/axa_imobil/
Vezi videourile noastre pe https://www.youtube.com/channel/UC5nt0RV2QMwvYnp_mRT0uxQ/videos

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.