+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Teren pentru casă. Cum alegem?

Teren pentru casă. Cum alegem?

31-07-2018 Sfaturi utile

Dacă te-ai săturat de viața la apartament și visezi la o casă, pe care să o construiești așa cum vrei tu, primul pas ține de procurarea unui teren bun pentru construcție.

Experții imobiliari AXA Imobil vin cu o serie de sugestii care te vor ajuta să alegi un teren potrivit pentru o casă de vis.

1. Conectare la utilități. De obicei, terenurile pentru construcții sunt amplasate înafara orașelor, iar unul din criteriile principale ține de conectarea la utilități - conducta de gaze, stâlpii de electricitate, canalizare, acces la cablu TV și internet. Minimul necesar este conectarea la electricitate și gaze.

2. Zonă liniștită. De obicei, oamenii care vor să trăiască în casă la pământ sunt obosiți de zgomotul orașului și caută o zonă mai liniștită. Verificați din start, dacă terenul nu se află lângă o șosea sau o stradă aglomerată. Perfect ar fi ca terenul să se afle la 20-30 de metri de strada principală.

3. Risc de inundație sau alunecări de teren. Este important de verificat ca terenul să nu fie inundabil în caz de ploi, să nu fie amplasat în albia unui râu, să fie solul stabil și nesurpabil.

Pentru a verifica aceste riscuri este nevoie de un studiu geofizic, care va oferi informații referitoare la nivelul apei subterane, la adâncimea beciurilor, a fundației, subsolurilor.

4. Mărimea terenului. Cel mai potrivit pentru construcția casei este un teren de 1 000 m.p. Așa o dimensiune permite planificarea zonei casei, a grădinii și a unei ogrăzi încăpătoare. Cu siguranță se construiesc case și pe terenuri mai mici, dar contează mult și forma lotului. Preferabil terenul să aibă formă pătrată, fără colțuri, stâlpi pe el.

5. Starea terenului. Înainte de a procura un teren pentru construcția casei, este primordial de verificat la Primăria în raza căreia se află terenul starea economică, tehnică și juridică a acestuia, starea din punct de vedere urbanistic, dacă este teren extravilan sau intravilan, regimul de înălțime permis pentru construcții, dacă sunt careva restricții pentru construcție.

6. Proiectul casei. Înainte de procurarea unui teren pentru construcția casei, este important de consultat cu un arhitect, pentru a afla dacă proiectul casei de vis este posibil de realizat pe terenul în cauză.

Ca să facem un rezumat, un teren pentru construcție trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

☑ Să fie intravilan
☑ Să aibă o formă mai aproape de pătrat
☑ Să aibă utilitățile conectate
☑ Să aibă deschidere la un drum asfaltat
☑ Să nu fie într-o zonă cu alunecări de teren sau risc de inundații
☑ Să nu fie amplasat la șosea cu trafic intens
☑ Să fie în apropierea unei păduri
☑ Să nu fie în apropierea unei zone industriale
☑ Să fie amplasat la maxim 15 km de oraș
☑ Să aibă în zonă un magazin
☑ Să fie amplasat într-o zonă cu case noi și vecini buni.

Dacă te interesează procurarea unui teren pentru construcția unei case, experții imobiliari AXA Imobil, te ajută cu drag să alegi un teren potrivit pentru casa visurilor tale.

Apelează acum la numărul +(373) 78 88 90 90 și discută cu un expert imobiliar Axa Imobil!

Vezi toate ofertele noastre pe https://www.axaimobil.md
Urmărește-ne pe https://www.facebook.com/axaimobil/
Alătură-te grupului nostru să prinzi toate ofertele noi https://www.facebook.com/groups/axaimobil/
Urmărește-ne și pe Instagram https://www.instagram.com/axa_imobil/
Vezi videourile noastre pe https://www.youtube.com/channel/UC5nt0RV2QMwvYnp_mRT0uxQ/videos

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.