+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
4 riscuri care le eviți, dacă îți vinzi proprietatea cu ajutorul unui specialist imobiliar

4 riscuri care le eviți, dacă îți vinzi proprietatea cu ajutorul unui specialist imobiliar

06-10-2017 Sfaturi utile

Vânzarea unei locuințe nu este o sarcină tocmai ușoară astăzi, pe fondul existenței unui numar impresionant de oferte imobiliare. Mulți aleg astăzi să-și încerce norocul în ceea ce privește vânzarea unei proprietăți pe cont propriu, însă acest lucru nu garantează faptul că vei putea să-ți vinzi locuința la un preț bun și într-un interval de timp scurt.


În acest context, ajutorul unui agent imobiliar profesionist este, poate, mai necesar ca niciodată. Asta nu înseamnă că, în calitate de vânzător, nu poți încheia o tranzacție pe cont propriu; această soluție este însă mai dificilă – mai ales dacă te afli la prima ta tranzacție imobiliară și/sau ești nefamiliarizat cu piața.
Iată cele mai importante riscuri la care te expui în această situație:

1. Ai (mari) șanse să-ți supraevaluezi proprietatea:

Stabilirea unui preț prea mare pentru imobilele scoase la vânzare este, probabil, cea mai frecventă greșeală a proprietarilor de azi. Faptul că vorbim de o problemă comună nu o face mai puțin gravă – dimpotrivă. Supraevaluarea locuințelor nu face decât să adâncească discrepanța dintre așteptările în materie de preț ale vânzătorilor și cele ale cumpărătorilor. Este important să înțelegi că, atât timp cât cererea și oferta nu ajung la un numitor comun, nu vei putea vinde.
Aici intervine specialistul imobiliar. Un profesionist în domeniu va ști să evalueze corect proprietatea pe care vrei să o vinzi, pentru a o scoate pe piață la un preț rezonabil, astfel încât să pierzi cât mai puțin timp în așteptarea unui cumpărător.

2. Oferta ta poate rămâne „invizibilă” în piață:

Într-o piață „bombardată” de oferte, pentru a fi „vizibilă” în piață, oferta ta trebuie să fie prezentă pe canalele potrivite de promovare și să fie înfățișată într-o manieră cât mai atractivă pentru potențialii clienți. Fără toate aceste lucruri, oferta ta riscă să rămână „îngropată” în maldăre de alte anunțuri similare. Dacă te simți pregătit pentru a derula o campanie de promovare pe cont propriu, nimeni nu te oprește să o faci; dacă ai îndoieli însă, ajutorul unui specialist imobiliar îți poate fi de folos.

3. Îți poți pierde clientul la negocieri:

Presupunând că ai stabilit un preț cât de cât corect pentru proprietatea pe care încerci să o vinzi și ai reușit să atragi și un cumpărător serios interesat, lucrurile nu se încheie aici. Un alt risc la care te expui atunci când lucrezi pe cont propriu este reprezentat de șansele mai mari de a „pierde” clientul în timpul negocierilor. Renunțarea la o tranzacție – dintr-o parte sau alta – nu este deloc neobișnuită atunci când discuțiile devin aprinse și personale. Un intermediar detașat, precum un agent imobiliar, poate aplana mult mai bine conflictele dintre vânzător și cumpărător.

4. Vânzarea îți poate da mai multe bătăi de cap decât credeai:

După încheierea cu succes a negocierilor cu potențialul cumpărător, urmează parcurgerea pașilor ce țin de încheierea concretă a tranzacției. Această etapă poate însemna mai multe bătăi de cap decât credeai, chiar și pentru tine, ca vânzător. Agentul poate lua asupra lui o bună parte din presiunea lucrurilor de făcut, având experiența de a se ocupa îndeaproape de detaliile tehnice ale unei tranzacții.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.