+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Toate bunurile imobile din Republica Moldova vor fi evaluate

Toate bunurile imobile din Republica Moldova vor fi evaluate

05-07-2019 Bine de știut

Toate bunurile imobile din Republica Moldova vor fi evaluate pentru a optimiza sistemul de impozitare a proprietăţii imobiliare. Măsura este stabilită în Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară finanțat de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare. Pentru realizarea acestuia, Agenţia Servici Publice şi Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru au semnat un acord de colaborare.

Autoritățile spun că, în prezent, din cele aproximativ șase milioane de bunuri imobile amplasate pe teritoriul Republicii Moldova, au fost supuse evaluării doar puţin peste 800 de mii de bunuri.

Totodată, proiectul prevede măsuri privind înregistrarea primară masivă a bunurilor imobile proprietate privată şi a celor proprietate publică, dar și dezvoltarea infrastructurii naţionale de date spaţiale. În acest sens, va fi acordat suport autorităţilor publice în vederea creării seturilor de date şi asigurării disponibilităţii acestora pe o platformă unică.

Conform programului de implementare a proiectului, până la sfârșitul anului vor fi demarate lucrări de cadastru în cel puţin șase raioane ale ţării: Ocniţa, Edineţ, Donduşeni, Briceni, Soroca și Floreşti. Activităţile de măsurare, înregistrare şi evaluare a bunurilor imobile se vor desfăşura gratuit pentru titularii de drepturi. Costurile sunt acoperite din mijloacele financiare alocate Republicii Moldova de Banca Mondială.

Sursa: https://www.bizlaw.md

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.