+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Procedura de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile devine mai simplă

Procedura de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile devine mai simplă

04-05-2018 Sfaturi utile

Procedura de vânzare - cumpărare a locuinţelor ar putea fi simplificată. Cetățenii care vor dori să facă tranzacții de vânzare - cumpărare a bunurilor imobile nu vor mai fi obligați să prezinte un certificat de la Fisc privind lipsa sau existenţa datoriilor la bugetul de stat.

Astfel, certificatul de la Fisc devine irelevant în cadrul procesului de autentificare notarială a tranzacției. Chiar și în cazul când vânzătorul locuinței are restanțe la buget privind imobilul înstrăinat, notarul nu este în drept să refuze înregistrarea tranzacției.

În cazul în care procurați un imobil, iar vânzătorul are datorii la Fisc pentru acest imobil, nu Vă supuneți la nici un risc. Evidența datoriilor va fi ținută după persoană (contribuabil), și nu după imobil. Schimbarea proprietarului nu duce la schimbarea subiectului restanței, mai argumentează proiectul de lege.

Anual, peste 400 de mii de persoane cumpără sau vând imobile în Moldova.
Astfel, cei interesaţi în procurarea unui imobil vor putea intra în posesia acestuia economisind timp și resurse financiare.

Dacă sunteți în căutarea unui imobil, echipa experților imobiliari din cadrul companiei AXA Imobil Vă propune asistență calificată pentru a economisi timpul și resursele Dvs. în vederea procurării fără riscuri a locuinței pe care v-o doriți.

Sunați acum și discutați cu un expert imobiliar!
+(373) 78 88 90 90

Vezi toate ofertele noastre pe https://www.axaimobil.md
Urmărește-ne pe https://www.facebook.com/axaimobil/
Alătură-te grupului nostru să prinzi toate ofertele noi https://www.facebook.com/groups/axaimobil/
Urmărește-ne și pe Instagram https://www.instagram.com/axa_imobil/
Vezi videourile noastre pe https://www.youtube.com/channel/UC5nt0RV2QMwvYnp_mRT0uxQ/videos

Sursa: https://www.bizlaw.md/2018/05/03/contractele-de-instrainare-si-cele-de-gaj-al-bunurilor-vor-putea-fi-autentificate-fara-certificatul-de-la-fisc/

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.