+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Cele mai cunoscute tipuri de căzi pentru baie

Cele mai cunoscute tipuri de căzi pentru baie

14-05-2021 Idei de amenajare

Nimic nu se compară cu o baie relaxantă după o lungă zi în care suntem prinși în treburile cotidiene. Chiar dacă majoritatea lumii preferă un duș rapid, cada rămâne o opțiune importantă pentru cei care doresc să se bucure de micile momente și, totodată, pentru familiile care au copii mici!

Pe lângă rolul principal pe care îl are, cada a devenit și un important element decorativ în ceea ce privește baia, redând viață și stil încăperii prin simpla ei prezență! Înainte să vă prezentăm câteva dintre cele mai potrivite căzi pentru baie, trebuie să știți că acestea sunt de mai multe tipuri, sunt confecționate din diverse materiale, au calități și rezistență la timp și vin în numeroase forme și accesorizări! Toate aceste caracteristici determină, desigur, și prețul unei căzi.

Tipuri de căzi:

Stil alcov sau clasică. Poate cel mai întâlnit și familiar model de cadă. Este un tip de cadă înconjurat de pereți și se regăsește cel mai des în apartamente. Prețul unei astfel de căzi este unul scăzut datorită faptului că au o singură față, cea care este vizibilă, restul fiind fixate de-a lungul pereților.

Cadă freestanding sau fără susținere. Acest model poate fi prezent în diferite forme, cada fiind proiectată în așa fel încât nicio parte nu este fixată de vreun perete. Acestea sunt mai dure și mai late la bază, având capacitatea de a susține greutatea totală a căzii! Legat de poziționare, se pot regăsi chiar și în mijlocul băii, nefiind condiționate din punct de vedere al pereților de susținere și oferind o atmosferă plăcută interiorului.

Cadă cu picioare. Acest tip de cadă are o tradiție de sute de ani în spate, având un aspect regal și, la fel ca varianta anterioară, putând fi amplasată oriunde în interiorul băii și chiar și în unele dormitoare! Are o susținere foarte bună, dată de cele 4 picioare, astfel încât nu necesită vreun element suplimentar de fixare.

Cadă pe colț. Dacă dispuneți de o baie mică, atunci cada pe colț este modelul perfect! Acest tip de cadă poate veni în diverse forme și mărimi, unele fiind concepute în formă de triunghi iar altele având partea din față într-o formă mai curbată. Căzile pe colț sunt printre cele mai versatile și economisesc foarte mult spațiu!

Cadă cu hidromosaj. Cine nu și-ar dori propriul spa tocmai la el în baie? Căzile cu hidromasaj ating apogeul atunci când vorbim de relaxare și experiența unei băi revigorante! Au o adâncime mai mare, iar jeturile de aer și apa reprezintă modalitatea perfectă de a te bucura de un masaj relaxant sau chiar unul terapeutic. Căzile cu hidromasaj pot fi amplasate în numeroase locații, de la living-uri, la spa-uri, și chiar în spatele curții casei!

Cadă în stil japonez. Cada în stil japonez este foarte asemănătoare căzii freestanding însă pereții acesteia sunt mai înalți, iar unghiul de cădere este mult mai pronunțat. Deoarece în cultura japoneză baia este percepută mai diferit decât se întâmplă în cultura noastră, acest tip de cadă este conceput pentru a sta în șezut, cu apa până la bărbie și nu întins, cum se obișnuiește. Acest lucru este în continuare relaxant și în același timp te poate ajuta să economisești și foarte mult spațiu!

Cadă din materiale naturale. Căzile construite din materiale naturale au forme unice, care diferă de la o cadă la alta la fel ca și materialul folosit în construirea lor. Fie că sunt din lemn sau piatră naturală, aceste căzi au o unicitate aparte care vă va aduce mai aproape de natură și vă va oferi o senzație de relaxare și revigorare!
Așadar, chiar dacă scopul primar al căzii este cel igienic, în ultimii ani, căzile au început să fie văzute. de asemenea, ca obiecte decorative care aduc un plus de eleganță și finețe băilor noastre!

Fie că ai o baie spațioasă sau una puțin mai mică, există un tip de cadă pentru fiecare astfel încât să obții un design al încăperii aerisit și plăcut ochiului.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.