+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Curățenia de primăvară în 9 pași

Curățenia de primăvară în 9 pași

27-03-2018 Sfaturi utile

Odată cu venirea primăverii şi apropierea de Sfintele Sărbători de Paşte, gospodinele intră în alertă: se face curăţenia mare de primăvară. Chiar dacă primăvara anul acesta se cam lasă așteptată, o curățenie generală în apartament te poate ajuta să intri cu dreptul în noul sezon, cu prospețime, dar și un tonus de zile mari.

Pentru ca tot ceea ce înseamnă curățenie de primăvară să meragă strună am făcut o strategie în nouă pași:

1. Planifică și organizează. Verifică dacă ai sau nu produsele de curăţenie și pune-le pe toate la un loc. Schimbă mopul și prepară soluțiile pentru curățat. Planifică curățenia de primăvară pe trei-patru zile și stabilește exact ce vei face în fiecare zi.

2. Scutură bine păturile, plăpumile, bate saltele și scutură covoarele mici. Nu uita pernele. Dacă le poți lăsa, pe toate, la aer, într-o zi rece, este perfect.

3. Regula bunicii, bună și în prezent, spune așa: curățenia se face de sus în jos, din cămară, dulapuri și sertare spre exterior. Primele pe listă: ferestrele, curățatul ușilor, ordinea în dulapuri și bufeturi, în cămară și debarale, în balcon și în camerele mici. Nu uita să cureți pereții și să elimini toate pânzele de păianjen. Poţi să iei în calcul și curățatul în spatele pieselor mari de mobilier.

4. Fă ordine în debarale, în balcon și în locurile în care umbli mai rar. Dacă aceste spații sunt puse în ordine vei avea mereu o gramadă de lucruri la îndemână și vei câștiga spații de depozitare.

5. Aruncă și sorteză. Se spune că pentru fiecare obiect nou adus în casă unul vechi trebuie aruncat sau reciclat. Dacă nu vei face asta casa ta o să devină un mare depozit în care nu vei mai avea loc. Deci, aruncă tot ceea ce nu-ți este necesar sau folositor imediat. Reciclează, transformă sau dă mai departe celor care au nevoie ceea ce ție nu-ți mai trebuie.

6. Repară. Curățenia de primăvară trebuie să implice și acele mici reparații de care este nevoie după iarnă. O garnitură la chiuveta de la baie, un geam spart, un șurub desfăcut. Toate acestea trebuie incluse în strategia pentru curățenia de primăvară pentru că o casă în care toate sunt în bună stare și funcționare este o casă ordonată și aranjată. Nu uita să schimbi becurile arse!

7. Cumpără ceva nou pentru fiecare cameră. Nu este nevoie să faci investiții mari. Este suficient să schimbi fețele de pernă de decor din camera de zi, sau să schimbi covorașul de la intrare și să cumperi un set nou de prosoape de bucătarie pentru a însufleți și anima toată casa.

8. Plantele din casă. În staregia pentru curățenia de primăvară nu uita să cureți plantele de apartament. Asta înseamnă să le muți în ghivece potrivite, să le schimbi pământul, să le fertilizezi și să cureți bine locul în care acestea stau.

9. Trucuri utile pentru curățenia de primăvară!
– Tapiseria se curăță cu un burete înmuiat într-o soluție de apă și amoniac. O lingură de amoniac la un litru de apă.
– Folosește suc de lămâie ca să scoți petele de pe materialele colorate.
– Folosește soluții de curățat universale. Sunt cele puțin la fel de bune ca și cele dedicate și vei face economie.
– Folosește cârpe moi și absorbante. Lavetele din microfibră sunt excelente pentru că sunt reutilizabile, absorb bine și nu lasă urme.
– Folosește soluții preparate din oțet, bicarbonat și apă pentru a curăța. Sunt extrem de eficiente și foarte ieftine. În plus sunt eco și fac curățenia de primăvară mai spornică și mai plăcută.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.