+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Cum va influența COVID-19 piața imobiliară din Republica Moldova?

Cum va influența COVID-19 piața imobiliară din Republica Moldova?

21-03-2020 Bine de știut

În ultimele zile se nasc tot mai multe semne de întrebare asupra impactului pe care pandemia de COVID-19 îl va avea asupra diferitelor segmente ale economiei. Primele efecte încep să se facă simțite deja pe piața imobiliară din Republica Moldova.

Proprietarii sunt tot mai reticenți, nu se mai grăbesc să își scoată locuințele la vânzare, dar nici să le permită potențialilor cumpărători să participe la vizionări, iar cei aflați în căutarea unor locuințe încep să își amâne deciziile în așteptarea clarificării situației nu doar pe piața de real estate, ci și în privința răspândirii virusului. Iată cu ce se confruntă la ora actuală agenții imobiliari din cauza incertitudinii produse de apariția COVID-19.

Proprietarii de locuințe din Chișinău sunt în ultima perioadă mai reticenți în privința listării locuințelor, temându-se că prețurile ar putea să scadă, dar fiind îngrijorați și de riscurile la care se pot supune lăsând persoane străine să le viziteze apartamentele.

Potențialii cumpărători încep și ei să amâne să ia decizii finale.

Lucrurile se vor complica și pentru dezvoltatori, deoarece pe șantierele de construcții, munca de la distanță nu-și are locul. Acestora le va fi greu să-și închirieze sau să-și vândă produsele, atâta vreme cât clienții potențiali, fie ei companii sau persoane fizice, nu vor putea vedea lucrurile la fața locului.

Lucrurile sunt încă la început și e greu de estimat impactul epidemiei în Republica Moldova. Totul depinde de gravitatea acesteia și de extinderea în rândul populației. Cert este faptul că piața imobiliară este momentan în stand by. Acest lucru ar putea însă însemna un moment de oportunitate pentru investitori. După cum bine știm, investițiile imobiliare sunt printre cele mai sigure domenii, care îți pot asigura un venit constant. A deține o proprietate sau mai multe proprietăți imobiliare este întotdeauna o idee bună; chiar și în perioadele de criză financiară.

Proprietățile imobiliare vor continua să cunoască o creștere a valorii lor, pe masură ce trece timpul, în ciuda încetinirii care va avea loc la moment, ca urmare a crizei economice provocate de COVID-19.

Așadar, dacă ai la dispoziție resurse financiare suplimentare pe care dorești să le investești în domeniul imobiliar, echipa AXA Imobil este gata să-ți ofere sprijinul de care ai nevoie chiar și în momentul de față, respectând toate regulile de protecție.

✔ Chiar dacă nu suntem la birou, suntem disponibili online, pe toate platformele de promovare (facebook, instagram, etc.)
✔ Managerii noștri procesează profesionist toate apelurile în această perioadă
✔ Poți vizualiza online toate ofertele de apartamente, case, oficii și terenuri de care dispunem la moment
✔ Proprietățile pot fi prezentate la solicitare, cu toate măsurile de siguranță puse în practică.

AXA Imobil - te ajutăm în imobiliare!

Pentru consultarea unui agent imobiliar completează fromularul:

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.