+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
10 idei pentru amenajarea mansardei

10 idei pentru amenajarea mansardei

13-03-2018 Idei de amenajare

Amenajarea mansardei este o provocare, dar rezultatul poate fi unul superb. În imaginile de mai jos poți admira 10 de idei de amenajare a unei mansarde moderne pentru a te putea inspira. Dormitoare, living-uri, camere pentru copii sau spații de depozitare în diferite stiluri, au fost gândite în spațiile de la mansardă, folosind astfel fiecare colțișor al unei case, dându-i o utilitate practică.

Înainte de a te apuca de treaba, iată totuși câteva lucruri pe care trebuie să le ai in vedere atunci când începi să amenajezi o mansardă:

☑ Fiind un spațiu cu înălțime variabilă, primul lucru pe care trebuie să îl ai in vedere este culoarul de acces. Trasează pe podea care sunt locurile suficient de înalte pentru a putea sta în picioare și lasă-le libere, neocupate de mobila pentru a te deplasa cu ușurința.

☑ Dacă amenajezi un dormitor la mansardă atunci amplasează patul de așa natură încât să îți fie foarte ușor să te așezi și să te ridici din el. Cel puțin una dintre margini trebuie să fie aproape de zona de acces, cea în care poți sta în picoare fără a atinge tavanul cu capul.

☑ Amenajează spații de depozitare în punctele cele mai joase ale pantelor acoperișului. Astfel te folosești de un spațiu care de altfel nu poate fi utilizat corespunzător. Mai poți amplasa pe un astfel de perete o canapea foarte joasa și să o folosesti drept loc pentru citit sau relaxat. Va trebui totuși să ai grija când te ridici.

☑ Amplasați patul sub lucarne sau veluxuri pentru a avea lumină naturală dimineața.

☑ Folosește o singură culoare pentru pereți și pentru tavan pentru a da impesia de spațiu mai mare și încearcă să mobilezi cu cât mai puține piese de mobilier pentru a nu sufoca încăperea. Dacă simți nevoia de culoare, atunci poate ar fi o idee interesantă să vopsești pardoseala în culoarea ta preferată.

Sursa foto: pinterest.com

 

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.