+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Strategia de succes în achiziționarea unei locuințe

Strategia de succes în achiziționarea unei locuințe

24-07-2017

Experiența în achiziționarea locuinței se concentrează în mare parte asupra cuplurilor și a familiilor. Pe lângă aceasta este de menționat faptul că în ultima perioadă, putem nota o creștere a numărului de cumpărători individuali. În ambele cazuri procesul de achiziție ușor se diferențiază, deoarece proprietarul unic ajunge mai greu la încheierea documentelor prin care devine proprietar al unei locuințe. Puterea financiară mai puțin își joacă rolul, pe când etapele stau pe prim plan. În continuare vom încerca să enumerăm câteva criterii, care te vor ajuta să treci peste barierele apărute în procesul de tranzacționare a imobilului:


1. Alege un agent imobiliar competent și profesionist.

Cu siguranță la acest capitol AXA Imobil vă poate veni în ajutor. Specialiștii noștri țin cont de faptul că clienții trebuie să cunoască serviciile oferite de ei, de aceea le prezintă chiar din startul colaborării. Aceste servicii sunt bine structurate și țin de - identificarea și selectarea cererilor și ofertelor; stabilirea contactelor cu solicitanții și ofertanții; evaluarea de piață a imobilului; realizarea unei analize a pieței imobiliare pe baza datelor de care dispune, dar și prin studierea materialelor de specialitate publicate (ziare, broșuri); încheierea contractelor de comisionare; pregătirea actelor de vânzare a proprietății; participarea la negocierile privind prețul imobilului, condițiile de transfer a proprietății și condițiile legale ale tranzacției.

2. Alege tipul de casă potrivit pentru tine.

Ce îți dorești casă sau apartament? Câte camere dorești să aibă locuința ta? Ține cont de planurile pe care le ai: să întemeiezi o familie sau să-ți mărești familia cu alți membri juniori. Dacă ai decis numărul de camere, concentrează atenția asupra sectorului dorit. Fă o listă cu zonele în care ți-ar plăcea să locuiești, din diverse considerente (zona în care se află locul de muncă, existența mijloacelor de transport, dacă este necesar, existența unor grădinițe sau școli în împrejurimi etc.) și zonele în care nu ți-ar plăcea să locuiești. Fie că preferi un apartament în sectorul CentruBotanicaTelecentruCiocana sau Râșcani, sau ai vrea mai degrabă o casă în suburbii, la noi vei găsi cu siguranță oferte pe placul tău. 

3. Evaluează resursele pe care le deții.

Cu siguranță cunoști ce locuință îți dorești, reieșind din bugetul pe care-l ai. Este important să ții cont și de cheltuielile de după tranzacție, în cazul în care apartamentul este în varianta albă sau nemobilat. Cu cât bugetul este mai mare, cu atât îți poți permite mai multe criterii, însă poți cumpăra o locuință bună și cu un buget mediu. Alte criterii pot fi: suprafața utilă totală, tipul de bloc (nou sau vechi), poziționarea, tipul de vedere oferit, etajul, compartimentarea. Rețineți: Bugetul final se proiectează dincolo de plățile ipotecare și costurile de finalizare a tranzacției!

4. Decizia finală.

O familie poate lua decizia mai repede, decât o singură persoană. Mai multe opinii generează siguranța. De aceea dacă ești cumpărător individual, îți recomandăm să ceri sfatul agentului imobiliar. Cel puțin vei obține o părere vizată a unui om cu experiență, care cunoaște piața în detaliu.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.