+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Procurarea apartamentelor aflate în construcție devine mai  sigură pentru cetățeni

Procurarea apartamentelor aflate în construcție devine mai sigură pentru cetățeni

03-04-2018 Sfaturi utile

Cetăţenii care vor să cumpere apartamente în blocuri aflate în proces construcţie nu vor mai fi traşi pe sfoară, după ce Guvernul a operat mai multe modificări la Codul Civil. Asigurările vin din partea ministrului Justiţiei, Victoria Iftodi, care a participat aseară la emisiunea Replica de la Prime.

Oficialul a explicat în ce condiţii vor putea fi achiziţionate astfel de locuinţe. 

"Nu vor mai putea companiile de investiții să-și gajeze bunurile care le construiesc pentru cetățeni. Nu vor mai putea fi construite clădiri, decât doar proprietar să fii a terenului sau superificu, pentru că, deseori, se întâmplă că sunt dispersați, ulterior apar litigii. Achitarea în avans este interzisă conform proiectului Codului Civil. Prin urmare, vor fi responsabilizați atât investitorii, cât și constructorii. Nu va mai fi contract de investiții, dar va fi contract de vânzare-cumpărare a bunului viitor", a declarat ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi.

Victoria Iftodi afirmă că nu vor scăpa de pedeapsă nici administratorii firmelor de construcţie care au încălcat legea şi au renunţat la funcţii. 

"Deseori administratorul pleacă, după aia noul administrator vine, trece termenul de prescripție, nu putem găsi cine a încheiat contract de ceea ce ține de importanța sau veniturile pentru societatea comercială", a mai adăugat ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi.

Dacă ești în căutarea unei locunțe, fie casă sau apartament, AXA Imobil îți oferă servicii de intermediare a tranzacțiilor imobiliare de vânzare, cumpărare și închiriere. 

Cu noi visele iau forma CASEI TALE!

Sună ACUM +(373) 022 109088 sau+(373) 78 88 90 90

Sursa: http://www.prime.md/ro/victoria-iftodi-cetatenii-care-vor-sa-cumpere-apartamente-in-blocuri-aflate-in-proces-constructie-nu_70612.html#respond

 

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.