+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
O clădire cu 32 de etaje urmează să fie construită în centrul Capitalei

O clădire cu 32 de etaje urmează să fie construită în centrul Capitalei

05-09-2018

O clădire cu 32 de etaje ar urma să fie construită în centrul Capitalei, lângă centrul comercial Atrium, pe bulevardul Dimitrie Cantemir.

Asta reiese dintr-un anunț publicat pe site-ul oficial al Preturii sectorului Râșcani, care urma să organizeze astăzi, 5 septembrie, consultări publice pe marginea acestui subiect, însă acestea au fost amânate.

Potrivit proiectului, clădirea va avea 32 de etaje și alte 5 în subteran. În clădire vor fi oficii, săli de conferințe, spații comerciale, distractive și de odihnă, alimentație publică, cinematograf, hotel, spații locative, parcare auto subterană.

Astfel, aceasta urmează să fie cea mai înaltă clădire din Chișinău.

În prezent ansamblul de blocuri supranumit „Porțile Orașului”, cel mai mare având 24 etaje și o înalțime de circa 70 metri, ocupă locul de frunte în clasamentul celor mai înalte clădiri din capitală, după numărul de nivele.

Acesta a fost construit la sfârșitul anilor 1970 - începutul anilor 1980, la intrarea în municipiul Chișinău, dinspre Aeroportul Internațional Chișinău, pe Bulevardul Dacia (în sectorul Botanica).

Planurile construcției au fost realizate de către arhitecții Iulia Borisovna Skvorțova, A. Markovici și Anatol Spasov, după o idee a arhitectului Iuri Tumanean.

Cu o înălțime de circa 73 metri, a doua cea mai înaltă clădire din capitală, după porţile oraşului este „Romanița". Dintre 22 de etaje, 16 sunt locative şi găzduiesc aproximativ 340 de locatari.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.