+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Termenul de dare în arendă a terenurilor agricole, extins cu doi ani

Termenul de dare în arendă a terenurilor agricole, extins cu doi ani

26-12-2017

Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de modificare a unor acte legislative ce ţin de extinderea perioadei de dare în arendă  a terenurilor agricole, transmite IPN.

Perioada de dare în arendă a terenurilor agricole se extinde de la trei la cinci ani, iar contractele vor fi înregistrate la oficiul cadastral teritorial. Totodată la cererea titularului, termenul de dare în arendă poate fi mai mic de cinci ani, iar contractul se va înregistra la primărie.

Unul din autorii proiectului de lege, a spus că înregistrarea benevolă la oficiul cadastral teritorial a contractului de arendă, încheiat pe un termen de până la cinci ani, îl va scuti pe arendaș de obligația de a-l înregistra la primărie.

Se mai anunţă că reînregistrarea contractelor de arendă a terenurilor agricole la fiecare trei ani, atrage costuri, necesită timp pentru chemarea la primărie a proprietarilor, ceea ce creează incomodități legate de faptul că mulți dintre aceștia sunt plecați în afara țării. De asemenea există cazuri când, la expirarea termenului de trei ani, proprietarii de terenuri reziliază contractele de dare în arendă, iar arendașii care au investit în ameliorarea stării terenurilor agricole rămân păgubiți. În opinia autorilor proiectului, o asemenea abordare este incorectă și nesănătoasă.

Extinderea termenului va asigura garanții și facilități pentru ambele părți.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.