+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Şase lucruri pe care un agent imobiliar profesionist le poate face pentru tine

Şase lucruri pe care un agent imobiliar profesionist le poate face pentru tine

03-07-2017 Полезные советы

La prima vedere, încheierea unei tranzacţii imobiliare pe cont propriu poate suna atractiv pentru orice vânzător care vrea să obţină un preţ cât mai bun pentru proprietatea sa – prin evitarea achitării unui comision către un intermediar. În practică însă, solicitarea ajutorului unui agent profesionist în relaţia cu potenţialii cumpărători te poate scuti de multe bătăi de cap. AXA Imobil îţi prezintă o listă a lucrurilor pe care un specialist imobiliar le va face pentru tine:

1. Te poate ajuta să stabileşti „preţul corect”:

După cum probabil ştii deja, în contextul economic actual, preţul este cel mai important criteriu de achiziţie pentru cei care doresc să cumpere o locuinţă. De aceea, stabilirea unui preţ realist, adaptat la piaţă, joacă un rol hotărâtor în vânzarea unei proprietăţi. O proprietate prea scumpă poate sta luni sau chiar ani întregi pe piaţă, iar una prea ieftină poate ridica semne de întrebare potenţialilor cumpărători şi te poate împiedica să obţii cel mai bun preţ. Chiar dacă poţi face şi pe cont propriu o cercetare de piaţă pentru a vedea care sunt preţurile solicitate pentru proprietăţi similare cu a ta, un agent imobiliar profesionist prezintă avantajul cunoaşterii valorilor efective de tranzacţionare dintr-o anumită zonă. În funcţie de acestea, el va şti să ajusteze preţul cerut pentru locuinţa ta astfel încât acesta să permită negocierea şi obţinerea unei sume rezonabile în final.

2. Îţi poate promova proprietatea mai eficient:

Deşi poţi pune chiar tu un anunţ de vânzare pe internet sau în ziar, un agent imobiliar dispune de mai multe modalităţi de promovare a unei proprietăţi – şi la un preţ mai scăzut. În plus, un adevărat profesionist va avea şi cunoştinţele necesare de marketing pentru a pune la punct o campanie eficientă de promovare, orientată spre categoria potrivită de consumatori.

3. Îţi economiseşte timpul şi efortul:

Gestionarea relaţiei cu potenţialii clienţi este un lucru ce necesită timp, concentrare şi efort. Imaginează-ţi cum ar fi să răspunzi poate şi la zece telefoane într-o zi, în timp ce încerci să-ţi îndeplineşti sarcinile de serviciu: câtă răbdare ai avea să discuţi cu fiecare client în parte, să-i dai detalii şi explicaţii, să stabileşti întâlniri? Lăsând această sarcină pe umerii specialistului imobiliar, tu îţi poţi vedea liniştit de celelalte lucruri pe care le ai de făcut. Un agent în care ai încredere se poate ocupa chiar singur de vizitarea proprietăţii de către clienţi, pentru ca mai apoi să te pună în contact doar cu aceia care sunt cu adevărat interesaţi să facă o ofertă.

4. Îţi poate aduce mai mulţi potenţiali clienţi:

Orice agenţie lucrează atât cu proprietari, cât şi cu potenţiali cumpărători. Specialistul imobiliar va şti să-i direcţioneze pe aceştia din urmă spre proprietăţile ce corespund nevoilor şi cerinţelor acestora, inclusiv spre a ta. Atunci când un agent este adept al colaborării cu alţi colegi de breaslă, şansele tale de a găsi un cumpărător cresc, pentru că vei avea astfel acces la portofoliile de clienţi ale altor specialişti imobiliari.

5. E un ajutor în negocieri:

Un principiu valabil în negocieri constă în detaşarea de emoţii – o negociere corectă şi eficientă este una calmă şi obiectivă. Acest principiu se poate dovedi dificil de pus în aplicare de către un proprietar ataşat emoţional de locuinţa pe care încearcă să o vândă. În plus, ca vânzător, vei dori întotdeauna să obţii cel mai bun preţ posibil, iar refuzul de a face compromisuri cât de mici poate îndepărta chiar şi cel mai interesat cumpărător. Dacă eşti dispus să apelezi la un agent profesionist însă, acesta poate gestiona mult mai uşor relaţia dintre tine şi client. Acesta va încerca să aducă pretenţiile amândurora la un numitor comun, astfel încât şansele de reuşită ale unei tranzacţii vor creşte.

6. Îţi poate oferi consultanţă în privinţa aspectelor tehnice ale tranzacţiei:

Mai ales atunci când treci pentru prima dată prin experienţa unei tranzacţii imobiliare, e firesc să existe o multitudine de aspecte tehnice pe care să nu le ştii – de la actele pe care ar trebui să le pui la dispoziţia cumpărătorului, până la ce ar trebui să cuprindă un contract de vânzare. Acesta este, iarăşi, un punct în care prezenţa unui agent profesionist se poate dovedi de un real ajutor. Pentru aspectele mai complicate, de natură juridică de exemplu, acesta poate lua legătura cu specialişti din diverse domenii.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.