+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
16 reguli importante pentru menținerea ordinii în casă

16 reguli importante pentru menținerea ordinii în casă

11-04-2020 Полезные советы

Menținerea ordinii și a curățeniei în locuință necesită mult efort, mai ales dacă nu ai prea mult timp la dispoziție. Iată 16 trucuri care te vor ajuta să îndeplinești cu succes această misiune dificilă.

1. Nu cumpăra niciodată „suveniruri”.

2. Păstrează undeva prin casă un raft sau un sertar complet gol.

3. Nu acumula maculatura. Scapă de broșuri și ziare publicitare cât mai curând posibil. Dacă dorești, le poți depozita într-o cutie de carton pe hol, iar apoi să le duci într-un punct de colectare separată a gunoiului. Cecurile şi alte documente pune-le într-un sertar dedicat special pentru ele, iar apoi sortează-le în mod regulat și aruncă-le pe cele de care nu mai ai nevoie.

4. Fiecare obiect sau categorie de obiecte trebuie să aibă un spațiu desemnat, iar dupa utilizare să fie puse la loc. Îți va fi mult mai ușor să le accesezi la nevoie.

5. Donează lucrurile de care nu te folosești: cărți, haine, articole de bucătărie, jucării. Este mult mai ușor să te desparți de ele atunci când știi că vor fi de folos altcuiva.

6. Nu face cumpărături impulsive. Atunci când vrei să cumperi ceva întreabă-te: chiar am nevoie de acest obiect? Îmi va ușura el viața în vreun fel? Dacă răspunsul este nu și te îndoiești de utilitatea articolului respectiv, nu îl cumpăra.

7. Nu tolera becurile arse sau suporturile de hârtie igienică goale. Acestea creează o atmosferă care favorizează crearea dezordinii în continuare.

8. Spală vasele după fiecare masă.

9. Curăță imediat petele. Dacă verși lapte sau orice alt lichid pe aragaz, podea, noptieră sau masă, șterge-l imediat cu o cârpă! După ce se uscă, pata va fi mai greu de curățat.

10. Pune suficiente umerașe în fiecare dulap.

11. Fă-ți patul în fiecare dimineață.

12. Ține-ți cheile în același loc în fiecare zi.

13. Dacă ai lucruri pe care nu dorești să le arunci, deoarece nu știi la ce folosesc (cabluri misterioase, dispozitive necunoscute, șuruburi cu aspect important care au apărut în mod misterios pe podea), pune-le pe toate într-o singură cutie. Nu le vei folosi niciodată, dar vei ști că există.

14. Nu lăsa niciodată un sertar sau un dulap să fie atât de plin încât să fie greu de deschis și închis.

15. Scapă de lucrurile care nu funcționează. Vei descoperi prin casă o mulțime de lucruri absolut inutile.

16. Dacă nu găsești ceva, fă ordine.

Nu ezita să pui în practică aceste trucuri pentru a-ți menține casa curată. O casă curată și ordonată este cadrul perfect pentru relaxare și conectare. Diminețile vor fi mai puțin haotice, iar serile mult mai liniștite. Ordinea din locuință se va reflecta și în celelalte aspecte ale vieții.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.