+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Despre vecinii gălăgioşi

Despre vecinii gălăgioşi

03-03-2018

Dacă locuieşti la bloc, cu siguranţă măcar odată te-ai întâlnit cu această problemă - gălăgia făcută de vecini. Unii au norocul doar de sărbători să fie deranjaţi, ceea ce este mai acceptabil, pe când alţii, zilnic au de suferit din cauza vecinului care priveşte televizorul la volum înalt; vecinul care mereu face reparaţie; vecinul care strigă zilnic; altul care este pasionat de sex.

Pe interenet există chiar şi comunităţi speciale, dedicate acestui subiect.

Dacă şi voi aveţi de suferit din cauza vecinilor, iată câteva sfaturi:

- În primul rând du-te să vorbeşti cu ei chiar atunci când te deranjează, nu în perioada de liniste când nu vor recunoaşte în ruptul capului că au făcut zgomot.
- Probabil poţi tolera un antrenament de baschet sau o repetiție la  trompetă dacă știți că într-un final, fie chiar și după câteva minute bune, acest zgomot va înceta.
- Sugeraţi-i un compromis vecinului.
- Iar dacă niciun indiciu de sus nu funcţionează, se iau măsuri legale. Conform art. 357. Cod Contraventional, Tulburarea linistii constă în: Tulburarea liniştii în timpul nopţii, de la ora 22 pînă la ora 7, inclusiv prin cîntare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare, se sancţionează cu amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, sau cu amendă de la 100 la 150 u.c., aplicată persoanei juridice.

Deci, dacă în intervalul cuprins între orele 22.00 și 07.00 sunteți deranjați de zgomote, sunteți în drept să apelați la serviciul 902 (poliție) și să comunicați despre situația dată. La fața locului se va prezenta un inspector de sector, care este obligat să cerceteze cazul. În baza probelor acumulate, va decide dacă întocmește sau nu un proces-verbal cu privire la contravenție.

Din orice problemă este ieşire şi nu uitaţi că relațiile dintre vecini se bazează, în primul rând, pe respect reciproc.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.