+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Cum stabilim preţul unui imobil?

Cum stabilim preţul unui imobil?

21-01-2019 Полезные советы

În scopul vânzării rapide și profitabile a apartamentului dvs., trebuie să îl evaluați cu exactitate. Una dintre cele mai semnificative greșeli este depăşirea aşteptărilor. Cert este că, dacă stabiliți din start prețul corect, vânzarea va fi mult mai rapidă.

Procesul este unul destul de complicat şi presupune posesia unei imagini statistice exacte, dezvoltate pe piaţă. Inevitabil, această abilitate este caracteristică specialiştilor imobiliari, iar pentru  cei care nu sunt gata să vină la noi - oferim sfaturi privind stabilirea preţului pe piaţă.

De ce trebuie să evaluați rapid și corect apartamentul?

Accentuând de mai multe ori faptul că „stabilirea preţului este foarte important”, dăm de înţeles că exactitatea aduce succes. Dacă nu atingeți ținta și, de exemplu, creșteți prețul, puteți aștepta apelurile clienților o perioadă îndelungată.

Ei bine, dacă procesul de așteptare nu vă sperie, trebuie să rețineți că o expunere lungă a ofertei va provoca doar suspiciuni inutile. Aici poate funcționa momentul psihologic - oamenii vor începe să caute din ce motiv apartamentul nu se vinde și, cel mai probabil, vor crede că există probleme legale a acestuia sau a stării sale tehnice.

 Cum puteți estima valoarea unui imobil?

Există mai multe moduri. Puteți folosi, de exemplu, date statistice ale apartamentelor similare. Trebuie să găsiți oferte asemănătoare cu acea dvs. și să le analizați prin parametrii cheie. Este mai ușor să evaluezi un apartament, dacă un obiect cu caracteristici similare este vândut în casa sau în complexul unde locuiţi. Vă puteți concentra deja asupra acestuia, dar pentru obiectivitatea evaluării, este mai bine să luaţi în calcul:

  • Suprafaţa şi tipul de planificare al bunului imobil;
  • Starea apartamentului (ex: reparat, nereparat, variantă albă, variantă sură etc.);
  • Poziţionarea geamurilor (ex. priveliştea; asigurarea luminii naturale);
  • Etajul;
  • Adaptabilitatea clădirii;
  • Lipsa datoriilor (atât a imobilului, cât şi a întregului bloc);
  • Asigurarea cu locuri de parcare;
  • Accesul la infrastructură;

 

Ce afectează evaluarea apartamentului?

După cum am enumerat mai sus, există o serie de criterii, care pot fi utilizaţi pentru a calcula valoarea apartamentului. Dar există şi mituri de genul: locuinţele la parter sunt expuse des la inundaţii, precum şi cele de la ultimul etaj  (nu peste tot există podele tehnice), ceea ce înseamnă că va trebui să scădeţi din preţ.

Îmbucurător este faptul că prezența unui balcon sau a unei loggii, dimpotrivă, va adăuga interes la cost.

În casa mea a locuit emeritul XX şi de ce ar trebui să o vând cu acelaşi preţ ca şi altele?

Casa poate avea propria sa caracteristică exclusivă. Desigur, acest lucru se referă la casele de elită. Sunt blocuri vechi cu o istorie aparte, în care au locuit istorici, vedete, scriitori, actori celebri, însă puţine din ele sunt păstrate şi apreciate în timp. Astfel de obiecte au nevoie de o abordare specială. Toate acestea ar trebui folosite în scopuri proprii, având în vedere numărul maxim de detalii, până la studiul literaturii corespunzătoare. Acum,  rar se întâlnesc cumpărători răsfățați, care sunt dispuși să plătească suplimentar pentru acest tip de unicitate.

 Să te pui în pielea unui cumpărător

În vânzări, mult depinde de latura psihologică. Cineva pune preţul apartamentului cu 15 sau chiar 20 % mai scump decât piaţa medie. „Mai greu, dar se va vinde mai scump”- este metoda greşită. Analizând obiectiv piaţa veţi găsi suficiente argumente. Iar refuzul de a accepta realitatea, este calea pe drumul greșit.

Cine te va suna? Puneți-vă în rolul cumpărătorului și gândiți-vă cât de mult puteți da pentru un anumit apartament.  Să presupunem că două imobile similare sunt vândute în apropiere, dar unul pentru 50 000 € și altul pentru 60 000 € - pe care dintre ele îl veţi alege? Este mai bine să cântăriți de mai multe și să nu modificați în mod constant prețul obiectului.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.