+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Tendințe în amenajarea spațiilor pentru oficii

Tendințe în amenajarea spațiilor pentru oficii

17-02-2018 Idei de amenajare

Indiferent de cultura oganizațională promovată și de domeniul de activitate în care activează, companiile au început să conștientizeze faptul că spațiul influențează munca întregului colectiv. De aceea fac eforturi pentru a-și cuceri angajații cu spații de lucru creative și versatile.

 

În general, spațiile de birou deschise - open space offices reprezintă noile tendințe în materie de birouri. Acestea stimulează colaborarea eficientă între colegi și reduce diferențele care țin de ierarhia organizațională. În plus, costurile de amenajare sunt mult mai mici.

 

Birourile bine amenajate, luminoase și cu o atmosferă plăcută motivează angajații și le cresc productivitatea. Mai mult, cunoașterea tendințelor din zona office oferă și cele mai noi soluții de ordin tehnic, indispensabile pentru un confort și o folosire inteligentă a resurselor disponibile.

 

În încercarea de a răspunde nevoii de comunicare între angajații unei companii, se recomandă amenajarea unor spații deschise în zona centrală a biroului. Acestea pot funcționa ca un punct de networking atât formal, devenind un bun înlocuitor al sălii de ședințe, cât și informal cu posibilitatea de a organiza în cadrul acestuia diverse activități de recreere.

 

Companiile pun din ce în ce mai mult accent pe nevoile angajaților, deoarece eficiența acestora este primordiala. Pentru a le facilita comunicarea se apelează la construirea zonelor de networking și se iau în calcul posibilitățile prin care angajații pot dispune de o mobilitate completă.

 

De asemenea, includerea noilor tehnologii de vizualizare și multimedia în sălile de întalnire devine tot mai importantă. Mobilitatea este un factor cheie, întrucât companiile preferă ecrane wireless și proiectoare, aparate care pot fi controlate direct prin dispozitivele mobile.

 

Calitatea și durabilitatea produselor sunt principalele criterii de care companiile țin cont atunci când își încep amenajările. Multe dintre aceste companii își doresc spații personalizate. Contează foarte mult design-ul, forma și funcționalitatea produselor. Se remarcă necesitatea de a alege combinații de culori care stimulează sau relaxează angajații.

 

Nu în ultimul rând, birourile devin niște spații tot mai creative. Urmând exemplul companiilor din IT, faimoase pentru spațiile lor neconvenționale, din ce în ce mai multe companii apelează la soluții de amenajare informale, care să sporească energia angajaților.

 

Indiferent de domeniul de activitate, cu ajutorul echipei AXA Imobil poți găsi spațiul adecvat pentru afacerea ta, fie că ai nevoie de un birou cu suprafața de 50-60 mp, sau de spații comerciale sau pentru depozitare de 5000 mp.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.