+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Procurarea apartamentelor aflate în construcție devine mai  sigură pentru cetățeni

Procurarea apartamentelor aflate în construcție devine mai sigură pentru cetățeni

03-04-2018 Sfaturi utile

Guvernul a introdus câteva modificări în Codul Civil, privind procurarea apartamentelor, în casele care se află încă în construcție. Acum cetățenii pot fi siguri că nu vor cădea victime escrocheriilor operate de unele companii de investiție sau construcție.

Victoria Iftodi, ministrul justiției, în cadrul emisiunii Replica, Prime, a explicat care vor fi condițiile în care vor putea fi achiziționate aceste locuințe:

☑ Companiile de investiții nu vor mai putea să-și gajeze bunurile pe care le construiesc pentru cetățeni;

☑ Vor putea să construiască clădiri doar proprietarii terenurilor. Anterior proprietarul terenului putea fi o companie sau persoană, iar investitorii, la rândul lor,  o altă companie, prin urmare se întîmpla între ei ulterior să apară litigii, ceea ce ducea la amânarea dării în exploatare a imobilului locativ.

☑ Achitarea în avans este interzisă, conform noilor modificări ale Codului Civil, ceea ce urmează să îi responsabilizeze, atît pe investitori, cît și pe constructori.

☑ Nu va mai exista contract de investiții. Acesta va fi înlocuit cu contractul de vânzare-cumpărare a bunului viitor.

☑ Administratorii firmelor de construcție, chiar în cazul în care renunță la funcții, după ce au încălcat legea, vor fi trași la răspundere.

 

Aceste măsuri vin să îi protejeze pe cetățeni de investiții dubioase în sfera locuințelor.

Dacă ești în căutarea unei locuințe, fie casă sau apartament, Axa Imobil îți pune la dispoziție serviciile sale pentru identificarea unui imobil potrivit și efectuarea în condiții de siguranță maximă a tuturor tranzacțiilor de vânzare-cumpărare.

Cu noi visele iau forma CASEI TALE!

Sună acum la  +(373) 022 109088   sau  +(373) 78 88 90 90

Sursa: http://www.prime.md/ro/victoria-iftodi-cetatenii-care-vor-sa-cumpere-apartamente-in-blocuri-aflate-in-proces-constructie-nu_70612.html#respond

 

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.