+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Închiriem sau cumpărăm un imobil?

Închiriem sau cumpărăm un imobil?

07-03-2018

Care este opţiunea ideală: închiriem un apartament sau îl procurăm, luând un credit? Această întrebare devine tot mai populară, mai cu seamă în rândul tinerilor.

Desigur, din sart alegerea este evidentă: foarte puţini dintre doritorii de-aşi procura o locuinţă, au colectaţi bani suficienţi pentru prima rată (cel puţin 30%). Prin urmare tot mai mulţi optează să închirieze o camera cu comodităţi în cămin sau un apartament.

Care sunt beneficiile chiriei:

1. Dacă aveţi de gând să locuiţi în oraş câţiva ani, apoi să vă mutaţi, este mai bine să alegeţi opţiunea de chirie. În acest caz proprietarul este responsabil pentru repararea apartamentului, sau a utilajelor, care se uzează în timp. La fel un beneficiu al chiriei este apartamentul mobilat, care vă reduce din cheltuieli şi bătăi de cap.

2. Puteţi schimba oricând doriţi locuinţa. Fie că nu vă plac vecinii, fie că sub fereastră cineva construieşte un spaţiu comercial sau problema parcării nu poate fi rezolvată.

3. Indiferent de vârstă, economiile pe care le-aţi făcut pot deveni o investiţie în educaţie sau nu mai puţin atractivă este perspectiva de a vă crea propria afacere.

4. Poţi reduce din cheltuieli, îmărţind chiria cu cineva.

 

Care sunt beneficiile procurării unui imobil:

1. Tu eşti stăpânul locuinţei, astfel cu banii care-i lăsai la chirie, poţi achita o parte din rată, îţi poţi amenaja locuinţa sau poţi procura accesoriile de amenajare pe care ţi le doreşti.

2. Tu decizi regulile: să ai sau nu animal de companie, să chemi un număr mai mare ori mai mic de invitaţi.

3. Procurarea unui imobil este o investiţie de viitor. Iar atunci când ai propria locuinţă, reduci . O achiziţie imobiliară reuşită va aduce cu sine şi una dintre cele mai sigure modalităţi de a vă pune banii la adăpost: un apartament bun, într-o zonă cu perspectivă nu îşi va pierde niciodată valoarea, ba chiar o va spori în timp.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.