+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Dilema cumpărătorului: apartament într-un bloc nou sau vechi?

Dilema cumpărătorului: apartament într-un bloc nou sau vechi?

23-11-2017

Atunci când planificaţi să procuraţi un apartament, în primul rând trebuie să răspundeţi la următoarea întrebare: vreau apartament într-un bloc nou sau bloc vechi?
Printre argumentele aduse la acest subiect, mulţi optează pentru blocurile noi, care le consideră mai moderne, dar nu întotdeauna acest termen este suficient pentru a face deosebirea.

În scopul simplificării procesului de documentare, dar şi pentru înlăturarea concepţiilor greşite, am selectat câteva argumente, cu privire la acest subiect:

1. Amenajarea locuinţei

Puteţi amenaja un apartament în bloc nou, după propriile dorinţe, alegând materialele de finisare dorite.

Decoraţiunile interioare ale apartamentului vechi, de asemenea pot fi schimbate după preferinţe. În acest caz, trebuie să luaţi în calcul, că pe lângă costul achiziţiei, se mai adaugă şi o sumă aparte pentru reparaţie. La fel mai aveţi nevoie de timp şi idei noi, pentru a scăpa de elementele nepotrivite din interiorul apartamentului. Este mai dificil să faceţi schimbările, locuind deja în apartament. De exemplu, reparaţia pardoselei este o procedură extrem de incomodă.

Dar dacă noul interior nu este prioritatea principală, atunci vechiul apartament este o opţiune mai convenabilă de a vă muta imediat. De cele mai multe ori, apartamentele în bloc vechi au deja şi o bucătărie amenajată, neinclusă în preţ, care vă poate „salva” în prima perioadă.   

 

2. Colectarea informaţiilor

La procurarea unui apartament în bloc nou, trebuie să verificaţi informaţiile despre dezvoltator. În plus, este necesar să cunoaşteţi când se încheie perioada de garanţie a blocului. De ce? Deoarece dacă se constată defecţiuni, ele vor fi soluţionate de către dezvoltator şi nu de către proprietar.

Dacă cumpăraţi un apartament într-un complex, care este în construcţie, trebuie să aflați cine va suporta costurile pentru amenajarea curţii.

În cazul unui apartament în bloc vechi, este important ca fostul proprietar să-şi lichideze datoriile şi să furnizeze informaţii complete despre chiriaşi sau despre persoanele înregistrate în apartament. Este bine să aflaţi şi despre asociaţia blocului, precum şi planurile pe care le au.

 

3. Costurile neaşteptate

În blocurile noi, dezvoltatorii sunt obligaţi să ofere garanţii precum că lucrarile de construcţie sunt efectuate conform normelor în viguare. Cu toate acestea, durata şi condiţiile sale ar trebui clarificate.

Nu este exclus faptul ca în casele vechi să apară careva schimbări în timp. Recomandarea este de a afla, dacă cineva s-a ocupat de aceste probleme, sau dacă există un fond de reparaţii, care să acopere costurile neaşteptate. Obţineţi informaţii detaliate cu privire la starea acoperişului, la fel verificaţi ferestrele şi uşile exterioare.

 

4. Cheltuieli lunare

Datorită tehnologiilor de construcție, cu economie de energie, în casele noi cheltuielile lunare pentru facturile de utilități sunt adesea mai mici. În plus, noua locuință nu va avea nevoie de reparații în viitorul apropiat.

Valoarea costurilor de funcționare în casa veche, depinde de starea locuinţei și tipul de încălzire. Avantajul este că, atunci când cumpăraţi un apartament într-o casă veche, aveţi posibilitatea de a face cunoștință cu facturile vechi. Acest lucru este posibil şi la apartamentele noi, în care a locuit cineva, înainte de vânzare.

 

5. Loc de parcare

La procurarea unui apartament în casă nouă, informaţi-vă dacă aveţi loc de parcare. De cele mai multe ori, locurile se procură contra plată, iar în alte cazuri, se achită o sumă lunară. 

În cazul blocurilor vechi este mai simplu, deoarece după prima vizită poţi depista dacă ai loc de parcare sau eşti nevoit să parchezi pe străzile din apropiere.

 

6. Reţelele electrice

În clădirile noi, sistemul de electricitate este nou și sigur, dar se recomandă să monitorizați modul în care sunt amplasate prizele și dacă acestea corespund așteptărilor dvs.

Și în casele vechi trebuie să aflați dacă prizele funcționează, în ce stare sunt reţelele electrice și dacă contorul a fost schimbat.

 

7. Preţul

Atunci când alegeți în favoarea unui apartament vechi sau nou, de multe ori rolul decisiv este jucat de preț. De regulă, apartamentele în blocurile noi sunt mai scumpe, dar în multe cazuri, prețul depinde de locație.

Prețurile pentru apartamentele vechi din centrul orașului, sunt comparabile cu prețurile pentru apartamente noi, situate la periferie. Cu toate acestea, dacă vom compara costul unui apartament vechi și nou într-o anumită zonă, atunci, desigur, prețul clădirilor noi va fi mai mare.

Este important să înțelegeţi că nu întotdeauna prețul locuinței noi reflectă calitatea casei / apartamentului.

Indiferent de argumentele aduse, decizia vă aparţine. Iar pentru a confirma sau a infirma nedumeririle, specialiştii AXA Imobil sunt la dispoziţia dvs.

Sursa foto: http://chumash.us/

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.