+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Cum îți protejezi locuința când pleci în vacanță?

Cum îți protejezi locuința când pleci în vacanță?

04-01-2019 Sfaturi utile
Dupa un an de muncă solicitantă, a venit în sfârșit vacanța. Dacă pleci câteva zile sau chiar două săptămâni de acasă, trebuie să iei niște măsuri pentru a-ți proteja căminul: de bacterii, mirosuri neplăcute, ba chiar și de hoți. 

AXA Imobil ți-a pregătit câteva sfaturi pentru a-ți proteja casa când pleci în vacanță Acestea sunt cât se poate de simple și nu-ți vor consuma foarte mult timp. Astfel, vei putea pleca liniștit în vacanță!

1. Închide conducta principală de apă. Dacă oprești accesul la apă din casa ta, atunci previi orice risc de inundații sau scurgeri.

2. Golește frigiderul. Elimină orice produs perisabil din frigiderul tău. Încearcă să nu cumperi prea multă mâncare cu câteva zile înainte să pleci în vacanță. Dacă rămâi cu produse care mai pot fi consumate, le poți dona sau oferi unor persoane defavorizate în loc să le arunci la coș. De asemenea, poți scoate frigiderul complet din priză.

3. Deconectează toate electronicele și electrocasnicele. Nu lăsa niciun încărcător, niciun bec aprins, nici măcar un toaster băgat în priză. Astfel previi posibile incendii sau scurtcircuite în casa ta, cât ești plecat, dar și economisești la factura de la lumină.

4. Nu lăsa de înțeles că ești plecat. Pentru a ține departe posibilii hoți, poți lua câteva măsuri preventive. Roagă un prieten sau un vecin să-ți ridice corespondența. Cutia ta poștală nu trebuie să fie plină. Poți pune în casă două sau trei becuri care să pornească automat la ore aleatorii, pentru a da senzația unei case ocupate. Așa nu trebuie să-ți faci griji că te vei întoarce din vacanță găsind o casă goală.

5. Lasă un număr de contact unui apropiat. În caz de orice urgență, este bine ca cei dragi să știe cum să dea de tine, chiar dacă rămâi fără baterie la telefon. Lasă unui vecin numărul de la hotelul în care stai, dar și o cheie de urgență, în caz că te inundă cineva de mai sus.

 

 
Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.