+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Cum îți personalizezi apartamentul care îl închiriezi, ca să te poți simți ca ACASĂ?

Cum îți personalizezi apartamentul care îl închiriezi, ca să te poți simți ca ACASĂ?

04-10-2017 Idei de amenajare

Fără prea mari investiții, chiar și un spațiu ocupat temporar poate fi modelat după gusturile tale.

Chiar dacă ești obișnuit să te muți din loc în loc, cu siguranță că îți dorești ca, oriunde ai sta la un moment dat, să te poți simți „ca acasă”. Pentru aceasta, dincolo de aspectele de care ar trebui să ții cont înainte de a semna un contract de închiriere, noi îți oferim și câteva sfaturi utile pentru personalizarea noii tale locuințe, odată ce te-ai mutat:

1. Scapă de elementele nedorite:

Primul pas în conturarea unui ambient care să reflecte cât mai bine gusturile și personalitatea proprii este să renunți, pe cât posibil, la elementele care nu te definesc. Nu e vorba aici de obiectele strict necesare, cum ar fi piesele de mobilier sau electrocasnicele (exceptând cazul în care vrei și poți să le înlocuiești), însă vorbește cu proprietarul pentru a putea elimina din „peisaj” decorațiunile, accesoriile și poate chiar ustensilele de care nu ai nevoie. O cutie ascunsă în debara sau pe balcon poate fi soluția perfectă de depozitare pentru acestea.

2. Expune decorațiunile personale:

Dincolo de piese de mobilier și finisaje, decorațiunile și accesoriile reprezintă unul dintre cele mai facile mijloace de a da personalitate unui spațiu. Fără aceste „detalii”, o casă va părea goală, fără suflet. Astfel, pentru a-ți pune amprenta asupra unei locuințe închiriate, integrează în decor obiecte care te caracterizează (fotografii personale, tablouri, cărți, plante etc.). Nu trebuie să cheltuiești foarte mult în această etapă – deși, dacă vrei, poți investi și în achiziționarea unor perdele, draperii, pernuțe decorative etc.

3. Folosește propriile ustensile:

Majoritatea apartamentelor care se închiriază mobilate vin, de regulă, gata utilate la capitolul bucătărie – inclusiv în ceea ce privește vesela și ustensilele de bază. Poți da însă o notă personală noii tale bucătării nu doar prin accesorii, ci și prin echiparea, chiar și parțială, cu propriile vase și tacâmuri. Poate părea un lucru mic, dar o cafea servită în cana favorită te poate face să te simți mai confortabil, mai „ca acasă”.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.