+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
7 modalități de a aduce primăvara în casa ta!

7 modalități de a aduce primăvara în casa ta!

01-03-2018 Idei de amenajare

Primăvara este un anotimp al renașterii și, de ce nu, al marilor schimbări, de accea în pragul unui nou sezon îți recomandăm să aduci ceva nou în locuința ta. Pentru un aer primăvăratic și o atmosferă plăcută în apartamentul tău, ți-am pregătit
câteva idei, prin care poți îmbunătăți decorul locuinței tale, în spiritul acestui anotimp:

1. Ai nevoie de cât mai multă lumină!

Renunță la draperiile "grele" și înlocuiește-le cu unele transparente, din dantelă, care vor permite aerisirea camerei, dar și pătrunderea luminii.

2. Gândește-te bine dacă este utilă prezența covoarelor!

Covoarele reprezintă un element extrem de important într-o locuință: sunt moi, foarte plăcute, elemente decorative perfecte în timpul iernii. Dar în momentul în care temperatura începe să crească, ar fi bine să le înlocuiești cu niște covoare de sisal sau de bumbac, în culori deschise și răcoroase. Totodată, primăvara este cel mai potrivit pentru repararea sau pentru curățarea covoarelor greoaie...

3. Orientează mobilierul spre lumină!

Dacă toate elementele de mobilier pe care le ai în sufragerie sunt aranjate în jurul șemineului, spre exemplu, sau în centrul încăperii, este momentul să te gândești la noi modalități de a aduce primăvara în casa ta...
Este de preferat să modifici punctul focal al camerei, dinspre centrul acesteia sau dinspre șemineu, spre fereastră sau spre gradină (în cazul în care ești posesorul unei case...).

4. Creează o verandă primitoare!

Anotimpurile călduroase adesea produc o "migrație" a familiilor: dinspre spațiul închis spre un spațiu deschis și aerisit, reprezentat, cel mai adesea, de o verandă. Dar, chiar dacă nu te bucuri de traiul într-o casă pe pământ, totuși poți "inventa" atmosfera unei verande chiar în interiorul casei tale.
Plasează în încăperea cel mai mult frecventată de către toți membrii familiei, câteva scaune de grădină, accesorii și tesături florale. De fiecare dată când te vei afla în cameră, vei simți prospețimea și sentimentul unor clipe minunate petrecute în... grădină!

5. Renunță la lucrurile artificiale!

Îndepartează din raza ta vizuală aranjamentele florale artificiale, prăfuite și mult prea folosite... Aruncă-le în cămară pentru câteva luni! Acum este momentul să aduci în locuință aer proaspăt, culori naturale, natura în întregul ei! Există nenumărate specii de plante de interior pe care le poți crește cu multă dragoste.

6. Este momentul pentru noi accesorii!

Este cel mai potrivit moment pentru integrarea unor noi elemente de decorațiuni interioare și pentru reamenajarea rafturilor și a dulapurilor. Șterge praful iernii de pe rafturi și începe să rearanjezi obiectele ținând cont de lumina pe care trebuie să o lași să transpară în locuință. Îmbogateste totul cu o colectie de vaze pline cu flori și nu uita să adaugi elemente personale, cum ar fi fotografii de familie, dragi ție, în rame frumos colorate...

7. Gândește... transparent!

Perdele transparente, cuverturi în culori calde, pale sau chiar transparente, atât pentru canapele, cât și pentru pat și perne - toate acestea "strigă" vara mai tare decât orice alt element din încăpere! Caută mai ales modele simple, cu broderii delicate sau cu imprimeuri, care să completeze decorarea căminului tău.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.