+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
4 aspecte legate de zonă de care să ții cont la închiriere

4 aspecte legate de zonă de care să ții cont la închiriere

06-02-2018 Sfaturi utile

Ca și la cumpărare, factorul de localizare are o importanță deosebită în selectarea unei locuințe de închiriat. Acest criteriu nu poate avea însă aceeași greutate pentru toată lumea. El implică mai multe aspecte ce ar trebui analizate în detaliu de fiecare potențial chiriaș – primele pot fi mai importante pentru studenți și tineri, iar ultimele pentru cei cu familii:

1. Apropierea de punctele de interes personal și general:

Timpul petrecut de acasă la școală și/sau serviciu poate ajunge să cântărească mult în balanța fiecărei zile. La modul ideal, locuința în care locuim ar trebui să fie situată cât mai aproape de aceste puncte zilnice de interes, dar și de altele, precum magazine, mall, farmacie, clinică, spital etc.

2. Accesul la mijloace de transport în comun:

Un acces facil la mijloacele de transport în comun îți va ușura mult viața de zi cu zi. Acest aspect vine în strânsa completare a celui de mai sus, permițându-ți să închiriezi o locuință mai departe de locul de muncă, spre exemplu, atât timp cât între cele două punte există o bună legătură.

3. Apropierea de parcuri/spații verzi:

La închirierea unui apartament sau a unei case, tendința este de a te concentra, de regulă, pe caracteristicile locuinței în sine și mai puțin pe împrejurimile imediate ale acesteia. Așa cum poate că ai descoperit deja, spațiile verzi și, mai ales, apropierea de un parc vor avea însă o influență majoră asupra calității vieții tale.

4. „Faima” zonei:

Deși poate fi considerată adesea un moft, reputația unei zone este, cel puțin într-o anumită măsură, un indicator al gradului de siguranță oferit de aceasta. Mai ales în cazul unei familii cu copii, acest aspect nu ar trebui ignorat în alegerea unei locuințe de închiriat.

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.