+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
3 mituri despre procurarea locuinţei

3 mituri despre procurarea locuinţei

23-03-2018 Sfaturi utile

Visezi să cumperi prima ta casă? Proiecţia viitorului la care visezi se poate creiona ca un tablou în care casa ta are trei dormitoare şi două băi, dar nu trebuie să fie doar o fantezie a imaginaţiei tale, se comunică într-un articol din http://www.ziarul-de-imobiliare.ro .

Demontând câteva mituri comune legate de achiziţia unei locuinţe, cumpărarea casei din vis poate deveni o realitate.

În continuare vom enumera câteva sfaturi şi date care te ajută să elimini câteva dintre aceste obstacole, pentru ca totul să devină real, atunci când te gândeşti din ce în ce mai serios la o achiziţie imobiliară.

Mitul nr. 1 „Sunt prea tânăr acum, ca să-mi fac griji pentru cumpărarea unei case. Mai am timp la dispoziţie.” Poate că da, poate că nu. Cert este că 40% dintre toţi cumpărătorii de locuinţe au cel mult 34 de ani şi chiar mai puţin. Statisticine noastre mai arată că dintre aceşti cumpărători, 65% fac o achiziţie pentru prima dată. Poate că vă gândiţi să vă căsătoriţi, să întemeiaţi o familie sau pur şi simplu vă doriţi altceva decât casa părinţilor, sau o locuinţă închiriată. Tendinţa este limpede şi normală.odată ce un individ capătă un anumit rol social. Dar, indiferent de momentul declanşării, piaţa imobiliară actuală devine din ce în ce mai competitivă, iar planificarea unei achiziţii acum vă va ajuta pe termen lung – chiar dacă cei din jur vă spun că ar mai putea să aştepte încă vreo câţiva ani.

Aşa că acordaţi-vă astăzi puţin timp, cântăriţi-vă bine bugetul şi începeţi să exploraţi sectoarele care se potrivesc cel mai bine stilului vostru de a trăi. Asiguraţivă că vă gândiţi la hobby-urile, interesele şi nevoile familiei pe care o aveţi sau pe care aveţi de gând să o întemeiaţi. Când v-aţi restrâns lista de dorinţe, luaţi legătura cu un agent imobiliar. Ei cunosc piaţa, sectoarele şi pot face mai uşoare toate etapele procesului de cumpărare.

Mitul nr.2: „Trebuie mai întâi să am un buget pe măsură”

Desigur, dar uneori momentul cel mai favorabil ar putea veni undeva, în partea a doua a vieţii. Indiferent dacă sunteţi în căutarea unei case de început sau a unui nou cămin pentru familei, este important să vă daţi seama de capacitatea voastră financiară. A renunţa la nişte bani în plus faţă de plata chiriei în fiecare lună poate fi, de exemplu, o practică excelentă pentru a suporta în mod real achitarea unui credit ipotecar lunar.

Efortul este unul mare, aşa că luaţi în considerare să puneţi bani deoparte în tranşe mai mici, săptămânale, pentru a facilita procesul de economisire fără a simţi că portofelul dumneavoastră este afectat în mod semnificativ.

Pentru a vă putea măsura efortul mai concret, intraţi un pic pe piaţă, verificaţi preţurile de vânzare şi, de ce nu, consultaţi un agent imobiliar, pentru a vă ajuta să stabiliţi ce gamă de preţuri vă puteţi permite în zona în care doriţi să vă procuraţi o locuinţă.

Mitul nr.3: „Fac economii mai mari, locuind cu chirie”

La o primă vedere, se pare că închirierea este o soluţie cu nişte costuri mai reduse, comparativ cu plata lunară a unui credit imobiliar, dar este într-adevăr aşa? Impactul financiar, pe termen lung se reduce, până la urmă, la o judecată sănătoasă: chiria este scumpă, o rată a unui credit imobiliar este ceva mai mare, dar după 20 de ani, te alegi cu propria casă, aşa cum mulţi alţii o au.

Prin urmare, găsirea casei perfecte poate fi mai aproape decât crezi. Analizaţi faptele, evitaţi ficţiunea şi visul va căpăta încet-încet contur!

Sursa: http://www.ziarul-de-imobiliare.ro/editia-de-constanta/1-martie/2018/

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.