+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
Agentul tău imobiliar face aceste 7 lucruri?

Agentul tău imobiliar face aceste 7 lucruri?

20-08-2018 Sfaturi utile

Vânzarea unei locuințe poate fi o experiență destul de stresantă, pentru că e un proces care presupune multă muncă!

Înainte ca o casă să fie pusă în vânzare, proprietarul acesteia trebuie să apeleze la diferite slujbe pentru a face toate îmbunătățirile necesare și să pregătească locuința de vânzare. Vânzătorul trebuie să fie permanent pregătit de prezentarea casei, iar pentru aceasta e nevoie de curățenie generală, eliberearea spațiului de lucruri vechi, mici reparații și uneori chiar și eliminarea oricăror urme de animale domestice!

Un agent imobiliar cu siguranță ar putea să te scape de multă bătaie de cap, dar cum să alegi un agent cu adevărat profesionist?

El trebuie în primul rând să facă aceste 7 lucruri:

1. Să dea dovadă de profesionalism

Majoritatea vânzătorilor presupun din start că un agent imobiliar este un profesionist în domeniu, dar din păcate, pe departe toți agenții sunt profesioniști. Un agent imobiliar profesionist va programa prezentările și va ține cont de programul proprietarului casei. Profesioniștii demonstrează așa calități, cum sunt onestitatea și integritatea. Să se țină de cuvânt pentru ei este de primă importanță și deaceea fac ceea ce au promis că vor face. Un agent imobiliar profesionist trebuie să arate ca atare și prin aspectul său exterior și prin îmbrăcămintea aleasă corespunzător.

2. Face fotografii profesioniste

Dacă agentul imobiliar este un fotograf profesionist și știe cum să editeze fotografiile, este fantastic. În caz contrar, ar trebui să angajeze un fotograf profesionist pentru a face pozele imobilului. Fiecare cadru trebuie să fie gândit și aranjat prealabil, iar fotografii trebuie să ajusteze iluminarea și contrastul pentru ca casa să fie prezentată în cea mai bună lumină posibilă. Planificarea fiecărui cadru necesită timp, dar face diferența. În cazul în care locuința este spațioasă, eliberată de toate lucrurile în plus, pozele arată uimitor! 
Casa ta are o singură șansă să facă o primă impresie bună, iar fotografiile de calitate vor fi o invitație pentru cei ce le privesc în online, să facă casei tale o vizită în persoană!

3. Are abilități puternice de negociere

Un agent imobiliar este angajat de un proprietar să îi vândă locuința și să obțină cel mai bun preț de vânzare în cel mai scurt timp posibil. Un agent imobiliar profesionist trebuie să știe să ducă un dialog cu clienții sau cu agenții clienților când vine vorba de oferte și contraoferte. Agentul proprietarului ar trebui să fie în măsură să evidențieze avantajele casei și să fie la curent cu prețurile existente pe piață la moment. Este persoana care reprezintă în exclusivitate interesele proprietarului!

4. Te ține la curent

Un agent bun din start stabilește modalitatea de comunicare cu proprietarul apartamentului, fie este vorba de apeluri telefonice, de mesaje sms, de viber sau de e-mail. Ar trebui să existe comunicare cel puțin săptămânală între agentul imobiliar și vânzător pentru a actualiza activitățile de marketing pe care le-a întreprins agentul, prezentările și feedback-ul în urma acestora.

5. Are un plan de marketing

În timpul primei întâlniri cu un agent imobiliar, proprietarul imobilului ar trebui să pregătească o listă de întrebări pentru agentul pe care intenționează să îl angajeze să-i vândă locuința. Acest lucru îl va ajuta pe proprietar să-și dea seama dacă angajează pe cineva cu care îi este confortabil să lucreze. Agentul imobiliar ar trebui să poată demonstra vânzătorului planul de marketing cu privire la modul în care intenționează să obțină o expunere maximă a ofertei, pentru a vinde imobilul în cel mai scurt timp posibil!
Marketingul include postările pe internet și în social media pe o bază consistentă pentru a se asigura că proprietatea este în permanență văzută de cumpărători potențiali.

6. Stabilește un preț corect din start

Acest lucru este cu adevărat important. NICIODATĂ nu este o idee bună să "testezi" piața și să ceri un preț prea mare! Ca și în cazul fotografiilor, casa ta are o singură șansă să facă o primă impresie grozavă, și același lucru este valabil și pentru preț. Dacă prețul este în mod evident deasupra prețurilor de pieță, atunci este posibil să trimiți un mesaj către cumpărători că nu e rezonabil să aibă de a face cu tine! Nu alege un agent doar pentru că spune că casa ta valorează mai mult decât valoarea de piață. Un agent bun știe, cu cât mai mult timp un imobil este listat spre vânzare, cu atât descresc șansele ca acesta să fie vândut la un preț bun.

7. Coordonează prezentările

După ce ați expus locuința spre vânzare și sunteți pregătiți să vă aflați pe piață, este important să stabiliți modalitatea în care vor fi organizate prezentările proprietății. Veți participa la prezentări în calitate de proprietar sau agentul va avea cheie și acces liber la locuință. Un lucru important este să se stabilească din start la ce oră pot fi făcute prezentările și în ce zile, dacă sunt chiriași în apartamentul actual și să se coordoneze și cu ei modalitatea și timpul în care vor fi organizate vizitele cu potențialii clienți. Un agent imobiliar profesionist o să discute din start toate aceste momente organizatorice.

Vânzarea unei case poate fi stresantă, dar lucrul cu un agent imobiliar profesionist va face procesul mult mai echilibrat. Asigurați-vă că puneți întrebări corecte de la bun început, înainte de a semna acordul de reprezentanță, discutați personal cu agentul imobiliar și ascultați sfaturile oferite de acesta.

Experții imobiliari AXA Imobil țin cont de fiecare din cele 7 puncte menționate mai sus.

Sună acum la numărul +(373) 78 88 90 90 și discută cu un expert imobiliar pentru a încheia o tranzacție transparentă, sigură și avantajoasă!

Vezi toate ofertele noastre pe https://www.axaimobil.md
Urmărește-ne pe https://www.facebook.com/axaimobil/
Alătură-te grupului nostru să prinzi toate ofertele noi https://www.facebook.com/groups/axaimobil/
Urmărește-ne și pe Instagram https://www.instagram.com/axa_imobil/
Vezi videourile noastre pe https://www.youtube.com/channel/UC5nt0RV2QMwvYnp_mRT0uxQ/videos

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.