+(373) 78 88 90 90

RO RU EN
10 avantaje de a cumpăra un apartament în casă veche

10 avantaje de a cumpăra un apartament în casă veche

02-07-2018 Good to know

 

Una din primele întrebări care apare la procurarea unui apartament este ce alegem: casă nouă sau casă veche? Ambele variante au și avantajele și dezavantajele lor, dar în acest articol o să ne axăm pe plusurile procurării unui
apartament în casă veche.

1. Prețul. Banii dintotdeauna au fost unul din factorii determinanți în alegerea unei locuințe. Deși un apartament în sectorul primar poate costa aproximativ, cât unul în sectorul secundar, de obicei, într-un apartament în casă veche, ai posibilitatea să te muți și să trăiești, pe când reparația unui apartament în casă nouă presupune investiții suplimentare serioase.

2. Transparența tranzacției. Procurând un apartament pe segmentul secundar, închei un contract de vânzare-cumpărare și automat devii proprietarul locuinței. Din păcate, reieșind din experiența mai multor companii de construcție, contractele de investiții în sectorul primar, nu întotdeauna îți garantează că, în final, blocul va fi dus la bun sfârșit, iar investitorii vor deveni proprietarii locuinței în termen, cu actele în regulă și cu toate comunicațiile conectate.

3. Timpul. În cazul în care ai nevoie să te muți cât mai repede în casă nouă, un apartament pe sectorul secundar este o soluție perfectă. De obicei, acestea sunt asigurate cu toate facilitățile, spre deosebire de un apartament în casă nouă, care chiar dacă e dat în exploatare, elementar nu are o cameră de baie și bucătărie dotată.

4. Locația. Apartamentele în case vechi sunt amplasate în zone cu infrastructură dezvoltată, alături de stații de transport public, cu acces facil la școli, grădinițe, policlinici, supermarkete, ceea ce reprezintă un avantaj mare, mai ales pentru familiile cu copii.

Cu atât mai mult, un apartament pe piața secundară, poate fi ales în orice sector al orașului, în orice zonă de interes, pe când casele noi sunt amplasate în anumite zone, de obicei fiind organizate în complexe rezidențiale, care încă nu au o infrastructură a zonei dezvoltată.

5. Comunitatea. Casele din sectorul secundar sunt organizate istoric în ogrăzi comune, cu o comunitate formată de-a lungul anilor. În astfel de ogrăzi locuiesc persoane de diferite vârste, astfel că zona este mereu sub supraveghere, fiind o zonă mai sigură pentru copii.

6. Vezi ceea ce cumperi. Cumpărând un apartament în casă construită de ceva timp, ai posibilitatea să verifici, de facto, calitatea construcției și a planificării, să fixezi din start toate minusurile și în această bază să iai decizia finală.

7. Fundamentul casei «s-a așezat» în timp. Casele vechi au o prioritate în fața celor noi, pentru că fundamentul s-a așezat de-a lungul timpului și nu există riscul ca să apară crăpături în pereți.

8. Grosimea pereților. Casele construite înainte, au o grosime a pereților mult mai mare ca a caselor noi. Acest lucru asigură atât o termoizolare mai bună, cât și o izolare fonică corectă. De multe ori aceasta e o problemă în casele noi, cu pereți foarte subțiri, când se aude orice zgomot produs de vecini.

9. Trecute prin cutremure. Deși se presupune că casele noi sunt seimorezistente, ele nu au avut experiența trecerii printr-un cutremur mai puternic. Pe când, casele vechi au fost expuse la mai multe cutremure de-a lungul anilor și au demonstrat că sunt sigure și rezistente.

10. Fără praf și gălăgie. Procurând un apartament în casă veche, locuiești alături de vecini stabiliți de ceva timp și ești cu siguranță scutit de reparații cu gălăgie interminabilă și praf, prezente în cazul mutării într-o casă nouă.

Atât casele noi, cât și cele vechi au atât avantajele, cât și dezavantajele lor, și rămâne la discreția fiecărui cumpărător să aleagă varianta optimă, anume pentru el, iar experții imobiliari AXA Imobil sunt gata să Vă ajute să procurați locuința dorită în condiții de maximă siguranță.

Sună acum la numărul (+373) 78 88 90 90 pentru a discuta cu un expert imobiliar!

Vezi toate ofertele noastre pe https://www.axaimobil.md
Urmărește-ne pe https://www.facebook.com/axaimobil/
Alătură-te grupului nostru să prinzi toate ofertele noi https://www.facebook.com/groups/axaimobil/
Urmărește-ne și pe Instagram https://www.instagram.com/axa_imobil/
Vezi videourile noastre pe https://www.youtube.com/channel/UC5nt0RV2QMwvYnp_mRT0uxQ/videos

Cookie-urile ne permit sa va oferim serviciile noastre. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.